sunnuntaina, heinäkuuta 25, 2010

Juhuseid pole olemas?


Oli minul laupäeval asja Virumaale. Muuhulgas kuulus plaani ka visiit Lahemaa Kohvikannu. Reede õhtul enne magamajäämist tuhnisin veel oma Facebooki kontol, kui äkki nägin uut sõbrakutset. Vaatasin - nimi puha võõras, ühiseid tuttavaid ka pole. Siis tuli mõte, et tegu ühe sugulasega, keda kohtasin viimati 40 aastat tagasi.
Igal juhul sellise eesnimega isikuid minu tutvusringkonnas rohkem olnud pole. Lisatud oli ka sõnum - ja oligi sama inimene!
Vahetasime siis kiiresti mõned sõnumid - kes, kus ja mis? Ja vaat mis välja tuli - tema praegune elukoht on vaid mõnesaja meetri kaugusel Kohvikannust! Loomulikult leppisime siis kohtumise sinnasamma kokku, vahetasime veel telefoninumbreidki.

Laupäev Virumaal kulges omasoodu ning kui me siis lõpuks seltskonnaga Kohvikannu maandusime, oli ka sugulane kaasaga varsti kohal. Hoolimata möödunud neljast aastakümnest polnud teineteise äratundmisega probleeme.
Edasine kulges nii, et mind "rööviti" seltskonnast mõneks ajaks ära (mistõttu mul Kohvikannu kohv proovimata jäigi) ning maandusime hoopis tema juures.
Paraku pidin varsti taas teise seltskonnaga ühinema, seega 40 aasta tagasitegemiseks jäi aega napiks. Aga isegi selle ajaga saime aru, et lisaks sugulusele on meil muudki ühist ja suhtlemist tuleb kindlasti jätkata, mõned võimalikud kokkusaamise tärminid said ka läbi arutatud.

Maiga (see on sugulase nimi) tuletas meelde mõned seigad, mida mina üldse ei mäletanudki. Vähemalt tean ma nüüd, miks ma kalamarja ei söö (kuigi päris lapsepõlves sõin). Ja mõned faktid, mis siin blogis varasemast kirjas, tuleb täpsustada...

Kummaline on veel see, et alles mõni päev tagasi olin ma nende pere peale mõelnud....

Pildil on kaks paari õdesid - mina oma õega ja Maiga enda omaga ning tehtud on see 1966, kui me esimest korda kokku saime seoses meie ühise vanatädi esmavisiidiga sünnimaale pärast sõda...

2 kommenttia:

tegelinski kirjoitti...

Elu ainult juhustest koosnebki...

Anonyymi kirjoitti...

Tere! Sattusin Teie blogi lugema juhuslikult :-) ja märkasin varasemat postitust, kus mõtisklete oma vanaisa saatuse üle. Postitus on 3 aasta tagant, nii et küllap olete vahepeal rohkem selgust saanud. Kui ei, siis annab Riigiarhiivi avalik dokumendiotsing viite dokumendile, mis võib Teile huvi pakkuda: http://ais.ra.ee/index.php?module=202&op=4&tyyp=3&otsing_id=20100726003716424850&id=111701874673&active=1&query=Alurand&naita_ridu=&sess_id=fd085208f5f51d23ccf159f79c3cd0f5 Erinev isanimi võib olla ümberkirjutusel tekkinud viga. Dokumendi vaatamise kokkuleppimiseks helistage arhiivi Madara tn lugemissaali http://www.riigi.arhiiv.ee/index.php?lang=est&content=uurimissaalid&parent_btn=menu_03