sunnuntaina, joulukuuta 02, 2007

Koolide lõpetamised

Meil igaühel on käidud mitmes koolis ja muidugi on koolilõpetamine olnud üks eriline päev. Mingi eluetapp on ju läbi saanud, harjumuspärane rutiin peab asenduma uuega.
Meie peres on olnud perioode, kus lõpuaktusi lausa mitu samal aastal ja viimased aastad ka nii, et igal kevadel keegi jälle mõne kooliga maha saab.
Esimene selline aasta oli 1979, kui mina jõudsin esimese kõrgkoolidiplomini ja õde pääses tulema Porkuni Eriinternaatkoolist. Vanemate meelest oli sündmus nii oluline, et nad tegid meile välja õhtu Viru varietees (ja sel ajal oli see väga kõva sõna, pileteid sai ju ainult tutvuse kaudu).

Sellel pildil olengi mina, värskelt kõrgharitud.





Ja sellel õde Riina esimese lõputunnistusega.
Järgmine suurem lõpetamiste aasta oli 2000, kui mu mõlemad tütred lõpetasid - üks keskkooli, teine põhikooli. Ülemisel pildil Kaja põhikooli tunnistusega.

Aasta 2002 tõi kaasa jälle kaks tähtsamat aktust: kõrgkoolidiplomini jõudis mu vanem tütar Eve
ja keskkooliga sai ühele poole õepoeg Martin.











2003 jättis kooliga hüvasti õetütar Katrin.





Ning seni viimane lõpetaja on mu poeg Kaido, kes sai gümnaasiumi lõputunnistuse sellel kevadel. Pildil on ta koos Katriniga, kes end lahkelt pere pesamunale lilleneiuks sokutas.





Vahepealsetesse aastatesse mahtus veel hulk lõpetamisi - kellel põhikool, kellel kõrgkool. Ja järgmist aktust on oodata juba veebruaris, kui Martin kõrgkoolidiplomini jõuab. Siis peaks mõneks ajaks vahe tulema.

1 kommentti:

helle kirjoitti...

Ilusad asjad need koolide lõpetamised.